Alles voor de verkopers

Laszlo’s baantje is weggevallen door corona

De hele week ben ik druk met het aflopen van mooie Utrechtse initiatieven en met het voorbereiden van de lancering van het digitale Straatnieuws Magazine. Maar woensdagochtend bij Wij 3.0, in gesprek met de verkopers, word ik weer met beide benen op de grond gezet. Daar komt het besef hernieuwd krachtig door waar het allemaal om te doen is. Om hen dus.

Ze vragen me de oren van het hoofd. Door corona hebben de meesten het dan ook extra zwaar. Het baantje van Laszlo in een restaurant is bijvoorbeeld weggevallen, vertelt hij. De boekjes die we hebben gemaakt als overbrugging werken ook niet meer zo goed, onder andere omdat de meeste mensen ze intussen al hebben gekocht. De verkopers dringen aan op een nieuwe krant, die op regelmatige basis verschijnt. 

Die gaat er weer komen, al is het in digitale vorm. En klanten zullen die kunnen afrekenen met hun telefoon. Ook zullen ze vanuit huis een magazine kunnen kopen, en later zelfs een abonnement. Maar om dat op te zetten hebben we nog zeker vier weken nodig. Het heeft nou eenmaal wat voeten in de aarde om zo’n nieuw product helemaal rond te krijgen, want er lopen daarbij heel veel processen door elkaar heen die allemaal naadloos op elkaar moeten aansluiten. Alles moet vanaf het allereerste begin soepel verlopen. Er mogen geen grote bugs in het systeem zitten, anders lopen de verkopers hun geld mis.

Maar bij de verkopers stuit dat op onbegrip. “Waarom moet dat zo lang duren”, vraagt Bert me ongeduldig. “Zo moeilijk is dat toch niet!?” Uit die simpele vraag blijkt keihard dat vier weken in de uitgeverswereld dan misschien een heel korte periode is om iets voor elkaar te krijgen, maar als je met weinig geld rond moet komen is het een eeuwigheid. 

Dat zet dat ook weer eens in keurig perspectief.

Kleingeld

Straatnieuws doet er alles aan om mensen te helpen die nauwelijks of geen inkomen meer hebben door de coronacrisis. Maar onze financiële armslag is beperkt. Help ons helpen en klik op de doneerbutton hiernaast!  

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *