Meteen naar de inhoud
bedros
Astrid
Kerst
Marc
Rumen
Jordi2
previous arrow
next arrow

Beste stratenliefhebbers

Ja, u merkt het goed, deze column begint niet zoals anders. Normaal had er hierboven een straatnaam gestaan. Deze keer niet. En om maar direct verder met de deur in huis in te vallen, hij gaat deze keer ook niet over een specifieke straat in Utrecht. Deze keer wil ik het hebben over de vele emails, appjes, brieven en ansichtkaarten die ik de laatste tijd krijg van stratenliefhebbers uit de wijde omtrek. 

Het is natuurlijk superleuk om te merken dat de columnrubriek zo goed gelezen wordt en dat hij blijkbaar heel veel losmaakt, maar het zijn inmiddels zoveel reacties dat ik ze niet allemaal meer persoonlijk kan beantwoorden. Dus vandaar dat ik er middels deze column op zal reageren. Vandaar dat het niet over een straat in het bijzonder zal gaan. Wel iedereen superbedankt voor het reageren en fijn om te merken dat er zoveel stratenliefhebbers zijn.

Niet alleen in Utrecht overigens, ik krijg opvallend veel reacties van mensen uit Coevorden en Amsterdam bijvoorbeeld, of ik het niet ook over hun straten kan hebben. Nou nee dus. Zoals de rubrieknaam al een beetje doet vermoeden, Patrick’s straten van Utrecht, schrijf ik over Utrechtse straten. Tegen de mensen in Amsterdam zou ik willen zeggen, houdt hoop, want over een paar jaar, als Amsterdam Zuid inmiddels Utrecht Noord is geworden en ik deze rubriek nog steeds schrijf, dan komt uw straat ook vast en zeker langs. Tegen de mensen in Coevorden zou ik alleen willen zeggen: Houdt hoop. 

Er komen natuurlijk ook enorm veel reacties binnen van Utrechtse mensen en straatverenigingen die graag hún straat besproken zouden willen hebben. Dat snap ik, want je eigen straat is de natuurlijk de mooiste, interessantste en meest unieke straat die er is. Maar ik beroep me toch op mijn journalistieke vrijheid om zelf te bepalen welke straten ik hier bespreek. Alle houdbare artikelen en cadeautjes en het geld zullen dan ook geretourneerd worden aan de desbetreffende personen en straatverenigingen. In het verlengde hiervan, hoe jammer ik het ook vind, ik kan ook niet ingaan op al die uitnodigingen voor straatfeesten en straatbbq’s. Dat heeft niets te maken met een waardeoordeel over de desbetreffende straat en/of -feest en/of -bbq, maar meer met tijdgebrek. 

Om in samenhang met het tijdgebrek direct een andere veelgestelde vraag te beantwoorden: ja ik bezoek alle besproken straten zelf. Ja natuurlijk zou ik willen zeggen. Hoe kun je nou schrijven over een straat als je niet weet hoe die klinkt, hoe die voelt, hoe die is. Sommige straten heb ik zelfs meermaals bezocht. In een enkel geval heb ik tijdens de observatiesessies zelfs dierbare vriendschappen gesloten met bewoners van de desbetreffende straat. 

Dan tot slot, veel mensen vroegen zich af of de columns al in boekvorm te krijgen zijn, want, “dan kun je zo lekker met het boek in je hand de besproken straat bezoeken en ervaren hoe het is.” Nou nee, de columns zijn nog niet in boekvorm verschenen. En dat heeft dan weer alles te maken met de hoeveelheid columns die er nu nog maar zijn. Maar daar wordt, terwijl u deze zin leest, aan gewerkt. Zo gauw er genoeg columns zijn, komt er zeker een boekje. 

Dames en heren stratenliefhebbers, het was me weer een genoegen, blijf reageren op patrick@comedyhuis.nl en tot de volgende straat!