Straatnieuws Utrecht

Broos Schnetz opnieuw voorzitter Straatnieuws Utrecht


De Utrechtse oud-politicus en ondernemer Broos Schnetz neemt tijdelijk de voorzittershamer over van Roel Freeke. Freeke doet een stapje terug binnen het bestuur omdat hij er te weinig tijd voor heeft. Hij blijft aan als bestuurslid van Straatnieuws, maar komt niet terug als voorzitter. De Utrechtse sociale ondernemer Annemiek Temming treedt aan als bestuurslid. Zij schreef samen met Straatnieuws bestuurder Peter Smit en hoofdredacteur Frank Dries het plan om van Straatnieuws een online blad te maken.

Het bestuur is nu in gesprek met de gemeente en partners in de stad om de straatkrant online uit te gaan geven, nu een papieren krant niet meer mogelijk is. Straatnieuws heeft organisaties die met dak- en thuislozen werken uitgenodigd om samen te werken aan het nieuwe Straatnieuws Online. Het plan is om op de kortst mogelijke termijn te starten met de online uitgave.

Broos Schnetz komt op interim-basis andermaal aan het roer te staan van dit roemruchte Utrechtse medium. Van 2012 tot 2016 was hij eerder voorzitter en loodste hij Straatnieuws door twee zeer roerige periodes.  Schnetz: “Ik heb gezien dat Straatnieuws ambitieuze plannen heeft en dat er grote veranderingen op stapel staan. Ik heb er veel zin in om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen en mee te helpen voor Straatnieuws een nieuwe toekomst te realiseren.”