Digitaal Straatnieuws zit in een stroomversnelling

Tekenaar Rob van Barneveld is druk aan het schetsen

Vormgevers, verhalenvertellers, tekenaars, fotografen, ontwikkelaars, iedereen doet z’n uiterste best om het digitale magazine van Straatnieuws van de grond te krijgen. En het goede nieuws is dat het geen maand meer gaat duren voor u het op straat zult kunnen kopen bij uw eigen verkoper. Daar ben ik van overtuigd. 

De ontwikkeling van het digitale Straatnieuws is in een stroomversnelling gekomen en het lijkt er sterk op dat we binnenkort live kunnen met het eerste nummer. Dat is een heel grote opluchting, want in de weken hiervoor was het stroperigheid troef. 

Het idee achter het digitale magazine was goed, want eigentijds online terwijl het contact met de verkoper blijft. Heel sociaal bewogen Utrecht stond erachter en steunde het. Het idee was bovendien uitvoerbaar, want de techniek bestond al. Maar die techniek moest nog wel even worden gemaakt. Daarvoor moesten we een partij vinden die dat kon en die bij ons paste. Die vonden we in GoPublic, maar vervolgens moest dit project nog worden ingepast in hun drukke schema. 

Zo moesten we tandenknarsend toekijken hoe de weken verliepen zonder dat we tastbare vooruitgang boekten. Terwijl onze verkopers nauwelijks iets te verkopen hadden. 

Leg dat maar eens uit, want van goede wil kun je niet leven. 

Maar nu staan de ontwikkelaars in de startblokken! Komende week beginnen ze met ontwikkelen. Dan zorgen ze ervoor dat u op straat makkelijk naar de pagina van de verkoper zult kunnen gaan, door middel van een QR-code. U kunt dan snel aanvinken dat u een nummer wilt voor 2,50 euro en of u nog een fooi wilt geven, om daarna te betalen via iDEAL. Vervolgens krijgt u direct de link naar het digitale Straatnieuws op uw telefoon, en de verkoper krijgt later maar liefst 80 procent van het verkoopbedrag (en natuurlijk de volledige fooi) in cash uitbetaald. 

Als dat technisch op orde is, dan kunnen we beginnen. Dat moet begin december klaar zijn. De tekenen zijn gunstig. Daarom zijn we nu ook al hard bezig met de digitale inhoud van het eerste digitale nummer van het digitale Straatnieuws. En ik verzeker u, het wordt de moeite waard. Dus koop dat magazine!

Maar belangrijker is dat u vanaf half december uw verkoper weer kunt steunen door een krantje bij hem of haar te kopen. Voor de feestdagen geeft dat gewoon een ouderwets goed gevoel. 

De tekening is een eerste schets van Rob van Barneveld, die het verkoopproces in beeld gaat vangen. Zo kunnen we zonder woorden aan iedereen uitleggen hoe simpel het werkt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *