Genoeg om te eten

De eerste verkopers staan al voor het loket als ik woensdagochtend om tien uur bij Wij 3.0 aan de Wilhelminakade kom. Ik ben dus net op tijd om wat extra boekjes af te leveren die ze kunnen verkopen. 

“De krant was beter”, zeggen ze me.

Daar hebben ze natuurlijk gelijk in. Die boekjes zijn dan ook alleen maar een overbrugging totdat we de nieuwe digitale opzet hebben gerealiseerd. Die digitale krant zullen de mensen ook op straat bij hen kunnen kopen, vertel ik hen. Bovendien kunnen ze dan met hun telefoon betalen. Dat bevalt de aanwezige verkopers wel, want mensen hebben vaak helemaal geen kleingeld meer op zak, waardoor de verkopen al jaren terugliepen.

Maar dat is niet alles. In de nieuwe opzet zullen klanten ook thuis online een exemplaar bij hen kunnen kopen, of zelfs een abonnement, helemaal coronaproof. Dan verdienen ze geld zonder dat ze er iets voor hoeven te doen. Naast de aanvankelijke reserve tegen online beginnen ze nu de nieuwe mogelijkheden te zien. Die zijn welkom, zeker omdat er door de nieuwe corona-maatregelen sowieso maar weinig mensen op straat zijn. 

“Mensen zijn ook bang”, zegt Asen. “Maar we verdienen er nog genoeg mee om te eten.” Voor de redactie is dat een schrale troost, want we willen meer doen voor de verkopers dan dat. Des te verheugender dat we vandaag eindelijk het bericht hebben gekregen dat de eerste stappen naar het digitale platform binnen afzienbare tijd gezet gaan worden. Voorzichtig begint de overtuiging te ontstaan dat we echt voor de kerst van start kunnen. 

Daar is Sinen blij mee. Want kerst is een belangrijke periode voor de verkopers. Dan zijn de mensen vrijgevig en moet je er staan. Half december is dus onze uiterste deadline, neem ik mezelf voor. We gaan er alles aan doen! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *