Meteen naar de inhoud
bedros
Astrid
Kerst
Marc
Rumen
Jordi2
previous arrow
next arrow

Intermezzo vanwege een impersonator

Beste lezers,

U moest het een aantal weken zonder mijn dagboek stellen. Ik heb de redactie verzocht om mijn dagboeken van de site te halen. Dat deden ze direct. De reden daarvoor was dat ik er achter kwam dat iemand zich voor mij uitgaf, een impersonator dus, en op die manier allerhande giften probeerde los te troggelen op straat.

Wie het was, daar ben ik niet achter gekomen, maar ik besloot wel er iets aan te doen. Door mijn dagboek tijdelijk te verwijderen kon die figuur mijn naam niet langer gebruiken en bezoedelen. Het komt wel eens voor in het daklozenwereldje dat mensen dit soort geintjes uithalen, gelukkig niet vaak, maar vervelend is het wel. Ik bedel namelijk niet.

Kijk nog even goed naar de foto bij dit stukje, dit ben ik. En wie zich dan ook voor Richard uitgeeft, als die bij u komt bedelen dan weet u twee dingen zeker: Die persoon lijkt niet op mij en, omdat hij bedelt, kan ik het niet zijn. Ik hoef gelukkig niet op straat mijn hand op te steken. En niet onbelangrijk; Straatnieuws betaalt mij een bescheiden vergoeding voor mijn stukjes. Ik kan er niet van leven, maar alle beetjes helpen voor een dakloze.