Meteen naar de inhoud
bedros
Astrid
Kerst
Marc
Rumen
Jordi2
previous arrow
next arrow

Koop de krant bij James voor € 2,79

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Bepaal of en met hoeveel extra u de verkoper wilt steunen. 100% van de fooi gaat gegarandeerd naar de verkoper!
  • € 0,00

Geboorteland: Nigeria

James vertrok uit Nigeria omdat hij zich er niet veilig voelde. ‘Je vertrekt niet zomaar uit het land waar je thuishoort’, zegt hij duidelijk geëmotioneerd. ‘Geweld is daar altijd en overal. Er worden moorden gepleegd en je kunt niet naar de politie voor bescherming, tenzij je genoeg geld hebt om ze om te kopen. Ook kidnapping is er aan de orde van de dag. Dan nemen ze je mee en vragen ze je familie om geld. Als ze dat niet krijgen, dan vermoorden ze je.’ Hij kwam via Libië naar Europa, op een rubberen boot. Over de reis vertelt hij liever niet.

Nu is zijn droom om hier te kunnen werken als interieurontwerper. Dat was hij ook in Nigeria, waar hij vandaan komt. ‘Ik heb een heel andere kijk op het interieur dan andere mensen. Ik zie andere dingen en andere mogelijkheden. Dat talent wil ik inzetten.’ Maar tot die tijd verkoopt hij Straatnieuws in Ede. Meer mag hij niet. Maar ook in dat werk probeert hij zijn ziel te leggen en het positieve in hem uit te dragen. Kalm en met respect voor mensen. 

De mensen kennen hem intussen, vertelt hij. Ze zijn aardig en ze helpen hem. Ze kopen eten voor hem of andere dingen die hij nodig heeft. Hij, op zijn beurt, probeert een positieve invloed te hebben op zijn omgeving in Ede, door rustig, aardig en vrolijk te zijn. Dat wordt gewaardeerd, denkt hij.

Wil je meer weten over James? Lees dan verder: https://www.straatnieuws.nl/designer-james/


Terug naar hoofdpagina