Meteen naar de inhoud
bedros
Astrid
Kerst
Marc
Rumen
Jordi2
previous arrow
next arrow

Koop de krant bij John voor € 2,79

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Bepaal of en met hoeveel extra u de verkoper wilt steunen. 100% van de fooi gaat gegarandeerd naar de verkoper!
  • € 0,00

Geboorteland: Nederland

John vertelt: ‘Ooit speelde ik basgitaar in een hardrockbandje, maar dat lukt niet meer. Bij een brommerongeluk brak ik mijn arm op meerdere plaatsen, mijn elleboog hing zowat op mijn knieën. Maar mijn hardrockshirts heb ik allemaal nog, terwijl ik veel van mijn andere kleren kan weggooien. Het afgelopen jaar ben ik namelijk zeker 45 kilo afgevallen, waardoor ik mijn broeken niet meer pas. Ik woog 140 kilo, nu nog maar 95. 85 kilo zou een mooi gewicht zijn.

Het grootste gedeelte van dat gewicht was vocht. Dat krijg je als je veel bier drinkt, maar ik ben helemaal gestopt met drinken. Aan het einde van de eerste lockdown kreeg ik een zware griep. Nee, geen corona, maar ik was wel flink ziek met 41 graden koorts. Ik stond toen op het punt om opgenomen te worden bij een afkickcentrum, maar omdat ik die hoge koorts had werd ik weer naar huis gestuurd.

Omdat ik ziek was moest ik in bed blijven. Daardoor werd ik even niet meer zo opgedreven door van alles. Ik kreeg even rust en ik kreeg even de tijd om na te denken. Ik had toen nog zes biertjes in de koelkast en ik dacht: ik kan die biertjes laten liggen of ik kan ze opdrinken en nieuwe laten halen. Maar ik wou ze niet opdrinken. Ik dacht, als ik niet naar die kliniek kan, dan doe ik het zelf wel.

Ik heb die biertjes niet opgedronken, ik heb ze leeg laten lopen in de gootsteen. En sindsdien ben ik dus afgevallen. Daardoor hoef ik dus niet meer zoveel kilo’s mee te dragen en kan ik veel vaker Straatnieuws verkopen. Aan het eind van de dag ben ik dan wel heel moe, maar ik ben heel vriendelijke tegen mensen. Zolang ze me niets aandoen. Ook als ze niets van me kopen zeg ik keurig Tot morgen of Fijne dag nog.’

Terug naar hoofdpagina