Schrijfwedstrijd!

Waar woont je hart? Schrijfwedstrijd Straatnieuws van start
Auteur Hugo Verkley doneerde in oktober tweeduizend euro aan Straatnieuws om haar daarmee in staat te stellen een schrijfwedstrijd voor dak- en thuislozen te organiseren. Die is nu van start gegaan.

Verkley bracht begin dit jaar het boek ‘Straatgeheimen’ uit. Twee derde deel van de netto opbrengst gaat naar Straatnieuws. Dat komt neer op één euro per boek. Verkley vult het bedrag zelf aan tot tweeduizend euro.

Straatnieuws organiseert daarmee van december 2014 t/m mei 2015 een schrijfwedstrijd voor Utrechtse Straatnieuwsverkopers en dak- en thuislozen  met als thema ‘Waar woont je hart?’

Zij kunnen zelfstandig hun verhaal schrijven in 400 tot 500 woorden (en  inleveren bij Straatnieuws) en/of deelnemen aan een gratis schrijfworkshop onder leiding van een professionele schrijfcoach.

Samen met de Tussenvoorziening organiseren we de prijsuitreiking op 6 juni 2015. Een Zeer Bekende Utrechter zal de winnaars bekend  maken en de prijzen uitreiken. Alle inzenders krijgen een prijs. De hoofdprijs  heeft maar liefst een waarde van € 250,-

Straatnieuws organiseert zelf al jaren ‘Klinker’, een wekelijks schrijfcafé voor dak- en thuislozen waarvan de beste resultaten in de krant worden gepubliceerd. Zij is dan ook aangenaam verrast door dit originele initiatief en pakt het met beide handen aan. Het idee past erg goed in haar doelstelling van het activeren en integreren van dak- en thuislozen.

Voor meer informatie: schrijfwedstrijd@straatnieuws.nl