Mooie mensen in Utrecht

Wat een mooie mensen heb je toch in Utrecht! Daaraan word ik herinnerd als ik op bezoek ben bij Blik Grafisch Ontwerp, een groepje vormgevers in de Twijnstraat dat al jaren een deel van de vormgeving van Straatnieuws verzorgt.

Omdat ik nieuw ben als hoofdredacteur, wil ik er achter komen waarom ze dit doen, zonder kosten in rekening te brengen. Dus vraag ik het, terwijl er onder de tafel een hond tegen mijn been zit en een andere me ondersteboven ligt aan te staren. Maar Hanneke Croonen, meewerkend voorman van Blik, begrijpt de vraag in eerste instantie niet eens, zo vanzelfsprekend is het voor haar. “We leven in hetzelfde gebied als de mensen waar Straatnieuws voor wordt gemaakt.” Dat is voor haar reden genoeg.

Met een simpele knik wordt dat bevestigd door Laurelien de Vries, die de vormgeving voor ons doet. Daarmee is het onderwerp afgesloten. We hoeven er verder geen woorden meer aan vuil te maken, want we hebben belangrijker noten te kraken. We moeten het hebben over de praktische vormgeving van het volgende boekje dat we gaan maken. Het laatste boekje voor we helemaal digitaal gaan.

Toch neem ik even de tijd om intens gelukkig te zijn dat ik dit werk doe en dat ik met zulke mensen mag werken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *