Straatnieuws Utrecht

Straatnieuwsverkopers krijgen hun geld bij noodloket


Vandaag was het dan zover, ons noodloket ging open voor de verkopers. Dankzij de gemeente Utrecht konden wij hen een eerste compensatie uitbetalen. Een half uur voor opening stonden er al verkopers keurig 1,5 meter van elkaar te wachten op hun beurt. Tussen 10 en 12 uur is aan 28 verkopers in totaal meer dan 2000,- euro uitgekeerd.

De sfeer onder de verkopers was goed, blije gezichten alom. Eindelijk was er weer contact met de medewerkers van Straatnieuws. Over het algemeen zijn de verkopers redelijk door de eerste coronaweken gekomen. Sommigen hebben zich ‘stierlijk verveeld’, anderen waren erg blij met het warme contact dat ze op hun verkoopplek (waar ze hun laatste kranten konden verkopen) van hun vaste klanten ondervonden.

Let op de zwaksten in de samenleving!

Het geld konden ze goed gebruiken. Het is een compensatie voor het geld dat ze mislopen omdat ze geen kranten kunnen verkopen. Daarbij merkte een enkeling op dat ze door de verminderde verkoop ook de extraatjes van klanten misten. Sebastiaan (foto) zat na 16 maart al snel zonder kranten, maar ging toch naar zijn vaste stek onderaan de roltrappen bij HC. ‘De mensen waren mij niet vergeten en ik ben toch gewoon contact blijven maken. Ik heb mijn klanten gewoon nodig.’

Een goedgemutste verkoper Victor pakte zijn kans toen hem gevraagd werd commentaar te geven aan de TV-ploeg van RTV Utrecht. ‘Ik heb even heel duidelijk gemaakt dat deze maatschappij juist nu op de zwaksten moet letten.’ Volgende week woensdag gaat ons loket weer open.