Oiko-credit reep voor klanten, een verrassing

30 maart 2018

Chocolade surprise bij nieuwe editie Straatnieuws valt goed

Zo lang de voorraad strekte, kregen kopers van het Utrechtse Straatnieuws bij het nieuwste nummer een chocoladereep van Divine Chocolate als cadeautje. ‘Hou die reep voor voor jezelf hoor!] was een veel gehoord commentaar van de klanten. Maar stevast werden de repen in no time uitgedeeld. Deze extra attentie werd mogelijk gemaakt door het eveneens in Utrecht gevestigde Oikocredit, een van de grootste investeerders in microkrediet ter wereld. “Wij herkennen ons in de filosofie van Straatnieuws dat ondernemerschap ertoe kan leiden dat mensen weer mee gaan doen, zonder dat zij hun hand hoeven op te houden”, aldus directeur Eric Holterhues van Oikocredit.

De duurzaam geproduceerde chocola van het merk Divine Chocolate is normaliter het symbolische bedankje dat nieuwe beleggers in Oikocredit krijgen. Divine Chocolate is de enige fair trade chocolade producent waarin de boeren (van Kuapa Kokoo uit Ghana) die de cacao leveren de grootste aandeelhouder vormen. Oikocredit zorgde voor de financiering van deze sociale onderneming.

Bij Oikocredit kunnen mensen met een eenmalige of maandelijkse bijlage beleggen in een fonds dat microkredieten financiert voor ondernemers in ontwikkelingslanden zoals India, Bolivia en Ecuador. Met het geld dat 50.000 beleggers inbrengen, worden meer dan 40 miljoen mensen geholpen om hun droom waar te maken. Beleggers ontvangen hiervoor een bescheiden financieel rendement maar worden vooral beloond met de zekerheid dat hun geld terecht komt bij ondernemers die anders met lege handen zouden staan.

Om de boodschap van Oikocredit bredere bekendheid te geven, loopt er momenteel een multimediale publiekscampagne. Ook in het nieuwste nummer van Straatnieuws staat een advertentie over het verhaal achter Divine Chocolate en de werkwijze van Oikocredit. Eric Holterhues: “Alhoewel wij ons alleen op buitenlandse projecten richten, vonden we in Straatnieuws een verrassende geestverwant. Samen proberen we mensen die het moeilijk hebben een kans te geven op een beter leven. Dat doen we allebei door een vorm van sociaal ondernemerschap. Natuurlijk hopen we dat de kopers van Straatnieuws door deze kennismaking met Oikocredit na zullen denken of het maatschappelijk beleggen in microkrediet interessant voor hen is. Door initiatieven als Straatnieuws en Oikocredit te ondersteunen, maak je deel uit van een mondiale beweging.”

 

 

 

 

 

  • Straatnieuws Utrecht - De daklozenkrant van Utrecht
     
    JA ik doneer graag aan Straatnieuws!

     

#