Meteen naar de inhoud
bedros
Astrid
Kerst
Marc
Rumen
Jordi2
previous arrow
next arrow

Het rommelt in de Partij zonder Toekomst

In mijn column van 21 april heb ik u laten kennis maken met de nieuwe politieke partij 80MIN. Wij van 80MIN vinden dat het stemrecht in Nederland zou moeten gelden van 18 tot 80.

Nogmaals; als u niet meer actief meedoet aan het opbouwen van het land, en alle informatie waar u uw opinie op baseert, van omroep MAX komt, wordt het misschien tijd dat u regeren en de toekomst aan uw kinderen en kleinkinderen overlaat.

Eigenlijk is de 80MIN beweging ontstaan als tegenhanger van 50PLUS. Hoe halen zij het in hun hoofd om een politieke partij op te richten speciaal voor opa’s en oma’s. Toen deze pensioenpartij in 2017 van 2 naar 4 zetels ging, werd het tijd voor actie, zo dachten wij. Met de tsunami aan vergrijzing die op ons af komt, moeten we voorkomen dat we een Geriacratie’ worden.

Mijn column bleek grote impact te hebben in Den Haag. Het rommelde natuurlijk al een tijdje bij onze politieke rivalen van 50PLUS en dat is ook niet zo gek. Als je verleden veel langer is dan je toekomst heb je gewoon minder geduld, ga je eerder op je laatste streep staan en krijg je constant bonje om niks.

Toch had ik niet verwacht dat ik een mailtje zou krijgen van Geert Dales, de voorzitter van 50PLUS, die vroeg of we nog een voorzitter zochten. Hij vertelde dat hij al die oude mensen, die alleen maar in dezelfde partij zaten omdat ze een rimpelige nek hadden, spuugzat was. Hij wilde zich heel graag bij onze beweging aansluiten maar vroeg wel of we voor hem een kleine wijziging in de statuten konden maken. Of het mogelijk was dat hij wel tot z’n 85e voorzitter kon blijven.

Ik heb hem terug gemaild dat ik zeer vereerd was dat hij zich wilde aansluiten, maar dat we 80MIN zijn en dat statuten er waren om niet gewijzigd te worden. Dat hij moest begrepen dat ons motto niet voor niets was Toekomst voor de Toekomst, en dat hij tot zijn 80e verjaardag van harte welkom was. De mail die ik daarna van Geert kreeg was niet mals. We zouden elkaar nog wel tegenkomen.

Afgelopen zondag was Henk Krol te gast bij Rick Nieman. Onze bekendste opa zonder kleinkinderen vertelde daar dat het gedaan was met 50PLUS. Hij was klaar met de 50PLUS-soap op het Binnenhof en had een nieuwe ouderenpartij opgericht. U zal het niet geloven: De Partij van de Toekomst. Het motto van 80MIN, gewoon gepikt door de Partij zonder Toekomst. ‘s Avonds vertelde Jeroen Pauw dat het logo van de PvdT was ontworpen door, u raadt het al, Geert Dales.

Jan van Piekeren

Tags: