Gaat Straatnieuws verloren? 25-09-’14

 Persbericht                   Utrecht, 25 september 2014

Gaat Utrecht haar Straatnieuws verliezen?

De daklozenkrant Straatnieuws dreigt ten onder te gaan. De ongeveer 130 straatnieuwsverkopers van Utrecht raken misschien hun enige inkomsten en dagbesteding kwijt. Stichting Straatnieuws Utrecht (SSU) staat financieel het water aan de lippen. Daarom start zij nu met de reddingsactie “Mag het wat meer zijn”. Straatnieuws kost niet langer twee maar drie euro. De nieuwste editie van Straatnieuws (nr 14), verschijnt vrijdag 26 september.

 

Door de fraude door onze voormalige penningmeester zijn wij op de rand van een faillissement terecht gekomen. Die verduisterde in 2013 en 2012 ruim € 45.000,- en liet een financiële puinhoop achter. Pogingen om het verduisterde geld terug te vorderen zijn vooralsnog tevergeefs geweest en nu dreigt faillissement.

Actie ‘Mag het wat meer zijn?’

De Stichting Straatnieuws Utrecht (SSU) ontvangt geen structurele subsidies. Alle inkomsten komen uit de verkoop van straatkranten en donaties. De actie ‘Mag het wat meer zijn?’ (prominent op de cover) houdt in dat vanaf vrijdag verkopers geen € 1,20 maar € 1,60 per krant betalen. Zij verkopen deze voor € 3,00 en verdienen dus € 1,40 per verkocht nummer i.p.v. € 0,80 . De prijsverhoging komt op deze manier zowel de stichting als de verkopers ten goede. Daarnaast vragen de verkopers het publiek met een eenmalige donatie Straatnieuws weer vlot te trekken. Als Utrecht de komende maanden massaal Straatnieuws koopt, is de krant gered, en zijn daarmee ook de 130 verkopers van de daklozenkrant verzekerd van een absoluut minimumbestaan.

Het moet wat meer zijn

Straatnieuws is niet alleen bezig met produceren van haar eigen krant. Zo werkt de SSU aan nieuwe producten als Straat Kids (een straatkrant speciaal voor kinderen), een straatkompas voor daklozen en hulpverleners en een uitbreiding van het schrijfcafé voor dak- en thuislozen. De stichting tracht dus ook nieuwe activiteiten te ontplooien die dak- en thuislozen ten goede komen. Deze vernieuwingsdrift was ook te zien aan de Glossy die in 2013 en 2014 werd gemaakt in samenwerking met Z! en andere straatkranten.

  • Straatnieuws Utrecht - De daklozenkrant van Utrecht
     
    JA ik doneer graag aan Straatnieuws!

     

#