SN interviewt eurocommisaris Timmermans

Straatnieuws interviewt eurocommisaris Frans Timmermans Utrecht

25 februari 2016

Aanstaande vrijdag publiceert Straatnieuws Utrecht een exclusief interview van verkoper Andy met eurocommisaris Frans Timmermans. In Brussel sprak Timmermans  over zijn leven, Europa, zijn boek, het belang van ware solidariteit en het tumult dat ontstond na zijn uitspraak dat zestig procent van de vluchtelingen terug zou moeten.

Alhoewel onze verkoper Andy voor het gesprek nog verzuchtte dat een ontmoeting met dit soort superbobo’s eigenlijk niets is voor ‘gewone mensen zoals ik’, lukte het hem om, samen met journalist Jan-Willem Wits en hoofdredacteur Frank Dries een indringend gesprek te voeren. Een buitenkans voor Straatnieuws, dat het interview deelt met Z! (A’dam) en Straatjournaal (Noord Holland)

In het uitgebreide interview geeft Timmermans onder meer aan welke kansen hij ziet om optimisme ruimte te geven en de kloof tussen ‘wij’ en ‘zij’, de politiek en de burger te verkleinen. Als kind maakte hij mee hoe armoede mensen van elkaar kan vervreemden.

Timmermans trekt van leer tegen extreem rechts. ‘Er is een nieuwe wereld met andere spelregels. Diversiteit is geen keuze maar een feit.’ Hij roept ‘mensen van goede wil, die geïntimideerd zijn door de schreeuwers en schelders’, op om uit hun schulp te kruipen.

Het gesprek met Timmermans heeft Straatnieuwsverkoper Andy aan het denken gezet. ‘Ik ben altijd heel stellig geweest in mijn mening over buitenlanders en vluchtelingen. En dat zijn niet bepaald PvdA-standpunten. Nu ben ik het toch een beetje anders gaan zien. Het was eigenlijk de eerste keer dat ik mij op mijn gemak voelde bij een PvdA’er.’Timmermans & ANdy 1 FDr201601030096