Rechtbank kent alle vorderingen van Straatnieuws toe in zaak tegen Van der Roest

Persverklaring                                                                          Utrecht, 10 april 2017

 

Rechtbank kent alle vorderingen van Straatnieuws toe in zaak tegen Van der Roest

De rechtbank van Utrecht heeft alle vorderingen van de Stichting Straatnieuws tegen de voormalige penningmeester Bert van der Roest toegewezen. In 2013 kwam aan het licht dat Van der Roest langdurig en voor grote bedragen geld van de stichting in eigen zak stak.
Hij kreeg hiervoor een werkstraf en betaalde een deel van de verduisterde gelden (EUR 26.242,-) terug. De strafrechter kon destijds nog niet vaststellen hoeveel geld er uiteindelijk verduisterd was. Ook de rekening voor het forensisch onderzoek naar de fraude door bureau Integis stond nog open. De rechtbank heeft nu bepaald dat Van der Roest nog een bedrag van EUR 23.352 euro moet betalen naast alle gerechtelijke kosten.

Straatnieuws vond de gang naar de rechter noodzakelijk omdat Van der Roest alle verkopers van Straatnieuws direct heeft gedupeerd, hun vertrouwen heeft geschaad en de reputatie van Straatnieuws ernstig heeft beschadigd. Alhoewel Stichting Straatnieuws Utrecht (SSU) onderkent dat deze affaire voor Van der Roest zelf ook een persoonlijke tragedie is, bestaat er nu geen enkele twijfel meer over de toedracht en omvang van deze zaak. “Dit zwarte boek kan nu definitief in de kast en wij kunnen al onze energie weer richten op de toekomst van Straatnieuws”, aldus Straatnieuws-voorzitter Mirjam Sterk. “Vooral voor onze verkopers was het heel belangrijk dat iemand die de boel zo heeft bedonderd daarvoor ook het volle pond betaalt.”

De volgende stap is het door de rechtbank bij vonnis toegewezen bedrag daadwerkelijk terug te krijgen van Van der Roest Straatnieuws Utrecht gaat hier nu mee aan de slag. Mirjam Sterk: “We willen het besteden aan ons doel: kwetsbare mensen op een waardige manier een bescheiden inkomen laten verdienen met het verkopen van Straatnieuws Utrecht.”

  • Straatnieuws Utrecht - De daklozenkrant van Utrecht
     
    JA ik doneer graag aan Straatnieuws!

     

#