Straatnieuws Utrecht

Straatnieuws brengt dichtbundel Dichtbij U uit


De dichters van het Utrechts Stadsdichtersgilde schreven de gedichten, Straatnieuws verzorgde de uitgave. Na maanden verstoken te zijn van een eigen krant hebben de verkopers weer een product om aan de man te brengen. De bundel met 8 gedichten is vanaf vandaag te koop. Via straatnieuws.nl is een genummerde editie te koop waarmee de organisatie gesteund kan worden.

Fred Penninga, dichter van het gilde, voorzag ‘zijn’ straatnieuwsverkoper Eelco al enige weken van een gedicht. Dit verkocht hij voor een euro op zijn plek aan het Willem van Noortplein. Deze sympathieke actie bracht Straatnieuws op het idee om in samenwerking met het Utrechts Stadsdichtersgilde een bundel uit te geven: Dichtbij U.

Verkopers krijgen deze unieke uitgave vanaf vandaag gratis bij het noodloket. De verkoopprijs op straat is € 2,50, meer mag. Via straatnieuws.nl zijn er 100 genummerde en door verkopers en Fred Penninga gesigneerde exemplaren te koop voor € 15,- inclusief verzendkosten. Daarmee steunt de koper de organisatie. Bovendien is het zeker een unieke eerste uitgave.

Ondertussen bereidt Straatnieuws haar digitale magazine voor. Daarvoor ontbreken nu nog de financiële middelen. Met de bundel slaat Straatnieuws een brug naar de online uitgave.

De gedichten in Dichtbij U zijn van de hand van: Ruben van Gogh, Els van Stalborch, Pauline Pisa, Peter Drehmanns, Ingmar Heytze, Fred Penninga, Jan van der Haar en Onno Kosters.

Koop hier een genummerd en gesigneerd exemplaar van Dichtbij U