Te weinig inkomsten voor kat en vriend

‘Met mij gaat het goed, maar met mijn vriend en de katten niet.’ Astrid staat in het zonnetje op de Twijnstraat en doet haar best de krant te verkopen.

Ze heeft nog genoeg exemplaren. Blijkbaar heeft ze goed ingekocht, dat is ook een ondernemerskwaliteit. Maar ze maakt zich zorgen over haar vriend die nu thuis de muren op zich af ziet komen. Hij kan vanwege zijn gezondheid niet zijn vertrouwde vrijwilligerswerk doen en durft alleen ’s avonds laat naar buiten, als het echt stil is.

Omdat mensen nu minder geven en met een grote boog om Astrid heen lopen heeft ze meer zorgen. Te weinig inkomsten om de katten te voeren. ‘Vorig jaar heb ik er al twee verloren vanwege te weinig voer en die andere twee wil ik niet ook kwijtraken.’

Kleingeld

Om zelf te kunnen eten schieten de inkomsten ook tekort. Andere verkopers kunnen bij haar kranten komen halen, zolang ze zelf nog genoeg heeft.

Astrid is maar één van de verkopers die geen inkomen meer hebben door de coronacrisis. Straatnieuws helpt hen door deze moeilijke periode heen. Help ons helpen en klik op de doneerbutton hiernaast!  

Dit vind je misschien ook leuk...