Ousmane: Ik moet doorgaan

Ousmane

Ousmane verkoopt zijn kranten altijd op de Nachtegaalstraat, maar ook hij wordt getroffen door het coronavirus. Minder mensen op straat betekent ook minder verkochte kranten en inkomsten.

Dit is een probleem voor Ousmane. “Het is rustig en kalm op straat,” vertelt hij aan de telefoon. “Mensen kopen weinig kranten, iedereen is bang om ziek te worden.” Zelf stond Ousmane voor de uitbraak van het virus elke dag tot negen en soms tot zelfs tien uur op straat kranten te verkopen. Dat gaat nu niet meer. “Nu ben ik altijd rond zes, zeven uur klaar.”

Kleingeld

Ousmane woont niet op straat, maar heeft opvang. Toch is hij afhankelijk van de verkoop van zijn kranten: “Ik heb geen documenten, dus ik kan niet werken. Ik kan alleen de krant verkopen. Ik ben ook bang om ziek te worden, de ziekte is niet goed voor mij. Ik moet blijven verkopen. Ik moet doorgaan.”

Ousmane is maar één van de verkopers die geen inkomen meer heeft door de coronacrisis. Straatnieuws helpt hen door deze moeilijke periode heen. Help ons helpen en klik op de doneerbutton hiernaast!  

Dit vind je misschien ook leuk...