Wereldprimeur: Straatnieuws combineert digitaal met straatverkoop

Het is eindelijk zover! Vanaf morgen, 16 december 2020, gaan de verkopers van Straatnieuws de straat op met de vernieuwde digitale krant. Die combinatie van digitaal met straatverkoop (contactloos en coronaproof) is inderdaad nog nooit ergens op de wereld vertoond. 

In de ochtend zal wethouder Maarten van Ooijen officieel het eerste nummer kopen, waarmee de verkoop echt kan losbarsten. Afgelopen week heeft een select groepje verkopers al een proef gedaan, waardoor de laatste hiccups uit het systeem konden worden gehaald. Nu werkt alles naar behoren, dus niets staat het succes meer in de weg. Koop die krant!

Corona

Vanwege de coronamaatregelen werd het bestuur van Stichting Straatnieuws Utrecht er in maart van dit jaar toe gedwongen de verkoop op straat te stoppen. De distributie kon namelijk niet veilig worden geregeld. In de overgangsperiode bleven de verkopers geld verdienen door verschillende dichtbundels aan te bieden.

De transitie naar het digitale blad werd vervolgens mogelijk gemaakt door vele partners in de stad, waaronder Centrum Management Utrecht, het Leger Des Heils, de Tussenvoorziening en Lister. Ook de gemeente en protestantse en katholieke kerken gaven een bijdrage.

Als u nooit verkopers tegenkomt kunt u hem hieronder nu al aanschaffen

  • Koop hier het digitale Straatnieuws voor € 2,79

    € 2,50 voor het produceren van Straatnieuws en voor het ondersteunen van de verkopers en u betaalt € 0,29 transactiekosten.
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Elke bijdrage is van harte welkom. We gebruiken het geld om het platform uit te breiden zodat we de verkopers op nog meer manieren kunnen steunen.
  • € 0,00

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *